Techniek

Van onderzoek naar realisatie:
techniek op maat!

Een vraag kan heel duidelijk zijn, maar de weg naar de oplossing is vaak niet helder, laat staan eenvoudig. De overzichtelijke structuur van onze aanpak en de adviserende rol van LPS maken de stappen naar de oplossing inzichtelijk en tonen tevens moderne en efficiënte manieren om tot het gewenste resultaat te komen.

Werkend vanuit een chemische achtergrond komen we samen met de klant tot een robuust stappenplan naar succes.

We zien onszelf niet voor niets als ‘architects in chemistry’.

Naast volledige projecten, biedt LPS ook het complete programma van Huber aan, de marktleider op het gebied van thermostatisering.

Volop in ontwikkeling is tevens ons gamma aan ‘smart ideas’ uit eigen keuken, laat u verrassen!

U zult met regelmaat van ons horen!

De werkwijze van LPS

Onze studies starten met een gesprek met de klant (wij noemen dat sparren) waarin op een vrijblijvende schaal uitdagingen afgestemd worden op realiteitszin, fysisch chemisch en ook voorzichtig financieel. Als de ´klik´er is volgen de talloze details vervat in heldere flowcharts, die leiden tot het ontwerp en de uiteindelijke productie van een reactor waarmee u uw onderzoek naar een volgend stadium kunt brengen. Met elke fase van onze aanpak wordt de weg naar resultaat helderder en concreter!

 

Klik op een fase om meer te zien over onze aanpak:

Reactors op maat: van ontwerp tot en met productie!

Partnerships

In al haar reactoren gebruikt LPS enkel de beste componenten van speciaal daarvoor geselecteerde partners. LPS is trots op de samenwerking die het heeft met partners als Huber en Mettler Toledo om kwalitatief hoogwaardige componenten in haar reactoren te kunnen verwerken en te kunnen aanbieden aan haar klanten.

Huber Thermostaten

Huber Temperatuurbeheersing

Huber biedt een professioneel en compleet programma aan inzake interne en externe temperatuurbeheersing.

Van inhangthermostaten, tot waterbaden, viscositeitsbaden, oliebaden, koude vingers, Minichillers, Unichillers, Ministats (powerhouse op A4 formaat) en Unistats met een bereik van -120 tot +425°C.

Bespreek uw applicatie met LPS!

“Samen inventariseren, dan adviseren en produceren. Zo weten we zeker dat u krijgt wat u nodig heeft”

John Murphy, directeur

Slimme ideeën

Tijdens de talloze onderzoeksprojecten zien we met grote regelmaat nieuwe ideeën tot wasdom komen. Deze ideeën worden vertaald naar een fysieke vorm, die naast hun waarde in het unieke reactorsysteem ook op eigen benen zouden kunnen staan. Zo ontstaan uit ons onderzoeksproces de blauwdrukken voor nieuwe producten.

Via haar dochteronderneming Ossum Instruments ( we komen uit Oss, vandaar) ontwikkelt en produceert LPS diverse slimme ideeën door naar nieuwe standaardproducten.

Ossum instruments

DSS Dynamic Solvent System

DSS: Dynamic Solvent System

Een gesloten systeem voor het op een veilige en efficiënte wijze transporteren van uw oplosmiddelen naar de applicaties , maar tevens geschikt voor uw afvalstromen. Dit alles ingebed in een naar Europese normen geaccrediteerde brandveiligheidskast. Denk aan preparatieve HPLC applicaties of simpelweg aan applicaties waar een groot verbruik aan oplosmiddelen leeft.

Download flyer (PDF)

Sequor VF3 : Level Control Monitor

Een handige oplossing daar waar instrumenten beter niet ‘droog’ lopen, daar waar vlottersystemen niet goed functioneren, daar waar afvalstromen gemonitord moeten worden. Verkrijgbaar met optionele SMS melding van leeg of vol.

Download flyer (PDF)

Reactors op maat: van ontwerp tot en met productie!